torek, 12. september 2023

Estonija - 3. dan

 "Tervitusi!"

Danes smo začele prakso v jutranjih urah, zato je bilo potrebno vstati prej. 

V hotelu Radisson Blu Olumpia je bil dan bolj uspešen in komunikativen. Preizkusili sva se v oblikovanju sladkorne (tičin) mase, sestavljanju cheesecake-ov, izdelavi pit, polnenju makronov, kuhanju karamele...



 

Delavke so nama danes napisale tudi seznam dobrih slaščičarn, zato sva po končanem delu odšli v eno izmed njih (Reval cafe Ravala) in vzeli njihov jagodni sorbet.


V Heidi Park slaščičarni je bil dan precej deloven. Delo je potekalo tekoče, brez kakšnih večjih težav. Pripravljali sva čokoladne biskvite, kreme in polnila za cheesecake torte. Po koncu sva se odpravili še na tržnico po hrano za večerjo.  


Profesorica Lidija je danes obiskala šolo Teeninduskool. V slaščičarski delavnici je spremljala praktični pouk odraslih udeležencev. 






Ni komentarjev:

Objavite komentar

Tallinn "over and out"

Po zajtrku smo spakirale še zadnje malenkosti in se s prevozom, ki nas je že čakal pred hostlom odpeljale do letališča. Na letališču nismo i...