sreda, 27. september 2023

Estonija - 18. dan

 Hoj hoj,

Hana in Loti vam bova danes opisali eno izmed sladic, ki jih izdelujeva v hotelu Radisson Blu. 


To je jabolčna pita, kateri hrustljavost daje krhko testo, za svežino poskrbijo sveža jabolka in brusnice, cimetov sladkor pa vse skupaj lepo poveže in osladka. Na vrh pite nabrizgava tudi frangiepani in še malo brusnic, saj jih ni nikoli preveč.

Poleg pit pa sva danes delali tudi čokoladno maso, makrone in torte.

Kar malo nama je hudo, da bova mogli zapustiti tako prijazno ekipo polno znanja. Hvaležni sva za vso na novo pridobljeno znanje, nasvete in trike. Več o tem pa v zadnjem blogu, do takrat pa naju čakata še 2 zabavna dneva polna znanja in izpopolnjevanja. 

V slaščičarni Heide Park smo začeli delo z okraševanjem različnih cheesecakov. Sledila je izdelava oreo-red velvet torte in čokoladne torte. Naredili smo tudi Napoleonovo torto. Ta torta je bila narejena v ogromnih količinah po zmagi ruske vojske proti francoski Napoleonovi vojski v letu 1812.





Hvala za branje in lahko noč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Tallinn "over and out"

Po zajtrku smo spakirale še zadnje malenkosti in se s prevozom, ki nas je že čakal pred hostlom odpeljale do letališča. Na letališču nismo i...