torek, 19. september 2023

Estonija - 10. dan

 "Hei"

Hana in Loti vam bova na hitro opisali kako v hotelu, kjer opravljava prakso porabijo odvečne bisvite. 

Biskvite, masleno kremo, sladko vodo in alkohol zmešajo v homogeno zmes. Iz belega biskvita, ki mu dodajo alkohol brandy izdelujejo male cmočke, ki se imenujejo Extrabrandy.



Iz čokoladnega biskvita z dodatkom ruma pa izdelujejo Rummikook. Te ročno oblikujemo v obliko  valjev in jih na koncu dekoriramo z masleno kremo, karamelo, stopljeno temno čokolado, liofiliziranimi malinami in crispy ruby kroglicami.

V Heidi Parku pa sva Eva in Vita danes sodelavcem predstavili in naredili Prekmursko gibanico. Delavke so bile navdušene, prav tako pa jim je bila po okusu zelo všeč. Zelo so bili presenečeni nad dolgim postopkom izdelave in nad kombinaciji izbranih surovin. Najbolj so bile delavke navdušene nad zelo tankim vlečenim testom. Tudi same so poskusile razvleci testo, vendar so priznale, da same ne morejo tega opraviti tako zelo dobro. 




Po delu je že začel pihati rahel veter in začeli so se nabirati sivi oblaki.... čez nekaj časa pa se je le ulilo z neba. Sicer je za Estonijo v tem času značilno zelo deževno vreme, vendar je v tem času , ko smo bile tu mi bila le ena kratka nevihta. Očitno le imamo srečo z vremenom. Zdaj je spet prijeten večer in kmalu se bomo odpravile spat.

Lahko noč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Tallinn "over and out"

Po zajtrku smo spakirale še zadnje malenkosti in se s prevozom, ki nas je že čakal pred hostlom odpeljale do letališča. Na letališču nismo i...